Våra behandlare

 

Svettkliniken är specialiserade på injektionsbehandlingar mot hyperhidros. Vi följer rekommendationer som Universitetssjukhusen i Sverige ger för dosering. Det innebär att alla våra patienter får vård enligt riktlinjer, forskning och beprövad erfarenhet. Svettkliniken strävar efter att varje patient ska få så lång effekt som möjligt av behandlingen. Vi anpassar behandlingen efter patientens svettmönster.

 

Dr Peter Svamo, Leg. läkare

Dr Peter Svamo är legitimerad läkare och grundare av Svettkliniken. Han har tidigare tjänstgjort vid Universitetssjukhuset i Trondheim, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm. Idag tar Svettkliniken emot många patienter. Tack vare Peters engagemang för patientgruppen kan fler personer med sjukdomen få en bra livskvalitet.

”På Svettkliniken ser vi personen bakom svettningen. Vi är medvetna om vad det innebär att ha hyperhidros; vilket handikapp det medför i livet. Det är fantastiskt att se hur personer förändras efter en svettbehandling.”

 – Dr. Peter Svamo

 

Susanne, Leg. specialistsjuksköterska

Susanne är leg. sjuksköterska och specialistsjuksköterska i anestesisjukvård. Hon har behandlat patienter med hyperhidros på heltid i 8 år, och är den behandlaren som gjort flest injektionsbehandlingar mot överdriven svettning i Sverige.

Susannes långa erfarenhet, kunskap och skicklighet gör att Svettklinikens patienter uppnår optimal effekt av svettbehandlingen. Genom åren har Susanne utvecklat olika strategier och knep som uppskattas av alla som får en behandling av henne. Risken för biverkningar, såsom blåmärken och muskelsvaghet minimeras. Om du är stickrädd eller svårstucken behöver du inte oroa dig. Susanne är expert på att bemöta rädsla och minska känslan av obehag.

”Det som driver mig att arbeta för mina patienter med hyperhidros är den enorma förbättringen patienterna får av behandlingen. Jag har aldrig träffat en patientgrupp som är så tacksam för vården varje gång.”

– Susanne