Att svettas mycket i ansiktet kan vara jättejobbigt. Många patienter beskriver att svettningen får dem att se nervösa ut. Att svettas mycket i ansiktet gör att sminket rinner av. Många får konstant torka överläppen och pannan, och drar sig för folk som vill kramas när de träffas. I de värsta fallen får vi höra att personen valt att isolera sig. Vill inte eller vågar inte gå ut pga svettningen. De är rädda för att folk ska se att det droppar och rinner. De isolerar sig istället pga av skam.

De största problemen med svettningar i ansiktet är:

  • Får mig att se nervös ut
  • Svetten rinner ner i ögonen
  • Måste ofta torka mig i ansiktet
  • Sminket rinner av
  • Vill inte ge eller ta emot en kram

Värme och svettning

Många personer är drabbade av ansiktssvett. Det är mer vanligt med armsvett och handsvett, men svettningar i ansiktet är mer synligt. Det går inte att dölja. Därför märker vi på Svettkliniken att de som har svettningar i ansiktet, är de som oftast önskar en tid för behandling innan sommaren. Värmen kan vara en stor prövning for dem med ansiktssvett.

Aluminiumklorid i ansiktet

Många personer med svettning i ansiktet försöker sig på en behandling med Absolut Torr och andra preparat. Problemet med dessa produkter är att de svider och irriterar huden. Den kan bli röd och sår kan uppstå om man behandlar ofta. Effekten brukar inte vara så bra i just ansiktet.

Hur vi behandlar

På Svettkliniken behandlar vi svettning i ansiktet med Botox. Det brukar ge väldigt bra effekt. De flesta blir antingen torra eller får en så kraftig reduktion att svettningen inte stör dem längre.

Vi har en djup förståelse för de besvär som svettning i ansiktet kan ge. De som lider av hyperhidros (överdriven svettning) i ansiktet och huvudet har blivit svikna av den Landstingsdrivna vården, som inte längre erbjuder kostnadsfri vård. Vi önskar att fler personer skulle få uppleva effekten av en svettbehandling i ansiktet och hårbotten. För många är det idag en ekonomisk fråga, har jag råd att bli torr? När fler studier kommer ut, som klargör hur svettning påverkar livskvaliteten, tror vi att politikerna kommer tänka om och prioritera vården av hyperhidros annorlunda. Fram till dess fortsätter vi att optimera våra Botoxbehandlingar mot svettning i ansiktet, så att effekten blir så stark och långvarig som möjligt.