Det finns flera sätt att stoppa svettningen från att synas på tröjan. Både medicinska och icke-medicinska metoder. De icke-medicinska anti svett alternativen handlar om absorption.

  • En del fäster trosskydd på insidan av tröjan som absorberar svetten. Det är kan vara en akut lösning.
  • Andra stoppar in papper i armhålan och har på sig dubbla t-shirts under skjortan.
  • Sedan finns det de som fäster tvättsvampar med kirurgtejp under armarna.

Icke-medicinska alternativ kan inte stoppa armsvett, men de kan hindra svetten från att blöta ner tröjan under en viss tid.

Antiperspiranter med starkare effekt

Ett annat alternativ är att använda antiperspiranter med en högre halt aluminiumklorid. Dessa säljs receptfritt på apotek. Absolut Torr, Stop 24, Bats och Sweatstop är olika produkter som blockerar svettkörtlarnas porer, dvs de kanaler där svetten kommer ut på huden. Blockaden varar i allt från några timmar till några dygn.

Läkemedelsinjektioner

Längre effekt uppnås med en svettbehandling med injektioner. Den utförs alltid av specialister på Svettkliniken. Leg sjuksköterska eller läkare ger injektioner med ett läkemedel som sätter en blockad djupare i huden. Det som händer då är att signaler som aktiverar svettkörtlarna från nervsystemet blockeras. Svettkörtlarna i området som behandlas slutar producera svett i flera månader. En enorm befrielse för alla som lider av hyperhidros.

Ett nytt liv

Efter en svettbehandling kan du börja använda vilka kläder du vill, i alla material och färger. Du blir mer avslappnad i ditt rörelsemönster. Kan räcka upp handen och lyfta upp armarna utan att först behöva tänka dig för. Svettning tolkas många gånger som ett tecken på nervositet och osäkerhet. På föredrag kommer du framstå som en mer självsäker person efter svettbehandlingen. När du känner dig trygg inger du bättre intryck på alla omkring dig.

Många upplever också en lättnad. Att veta att svettningen inte kommer bryta ut i en olämplig situation får en att känna sig positiv och lugn. Livet förenklas när du inte behöver ha med dig flera ombyten eller springa på toaletten stup i kvarten för att byta ut pappret i armhålorna.