Att plötsligt börja svettas på ett möte, på bussen eller i kön till kassan är aldrig lägligt. Framför allt är det väldigt obekvämt. Man hamnar i den där sisten där man skyndsamt ska försöka dölja svettningen på bästa sätt. Man vill dock inte svänga ut för mycket, då blir man upptäckt. Helst skulle man vilja ta av sig kavajen och hälla vattnet i vattenflaskan över sig. Tar man av sig kavajen syns armsvett som LP skivor, och ryggsvett som klistrat fast skjortan mot ryggraden. Ju mer man tänker på svettning desto mer börjar man svettas. Det är som en ond spiral.

  • Försämrad livskvalitet
  • Planering
  • Villkor

Påtaglig svettning som påverkar livet negativt. Det har en inverkan på livskvaliteten. Man lär sig när svettningen brukar bryta ut, t ex när det är varmt, när man är stressad eller upphetsad. Någonstans där bak tänker man alltid på hur man ska undvika situationer eller platser där det är svårt att dölja svettningen. Det är oerhört jobbigt att ständigt behöva förklara sig och hitta på lögner, varför man svettas så mycket. 

När svettningen styr ditt liv

Svettklinikens undersökning om livskvalitet har fått publicitet i media. Den visar att personer med hyperhidros ofta lider mer än vad de har vågat medge för sig själva. Alla svettas, men när blir svettning ett problem? Jo när svettningen börjar påverka och gå ut över ditt liv. När svettningen styr vad som är tillåtet för dig. När du medvetet undviker platser eller sociala kontakter, middagar och fester. När du planerar för att kunna dölja svettfläckarna.

Få bättre livskvalitet

På Svettkliniken behandlar vi alla kroppsområden. Någon som exempelvis inte har ljumsk- och rumpsvett förstår inte vilken frihet det är att kunna sätta sig var man vill. Personer som svettas mycket i ljumskarna eller glutealt bedömer först sittunderlaget innan de sätter sig. De tar med sig en tjocktröja att sitta på, så att inte dynan har en stor mörk fläck när de reser sig. Svettkliniken hjälper alla som svettas orimligt mycket att ägna mer tid i livet åt det som för de innebär livskvalitet med svettbehandling.