De senaste veckorna har Svettkliniken Stockholm behandlat många barn och ungdomar. En ny generation som tagit svettproblemet i sina egna händer. De har lidit. En del i tysthet, utan att berätta om svettningen för sina föräldrar. Gemensamt för alla är att de har sökt information på nätet och sociala medier. De har läst på. En del har till och med ställt sin egen diagnos. ”Jag har hyperhidros.”

  • Barn är mer pålästa än vuxna
  • Förändra livet till det positiva
  • Behovet att nå ut med information

Dina barn vet mer än Dig

Idag är oftast barnen mer pålästa än sina föräldrar när de kommer till konsultationen. En läkarkonsultation är obligatorisk för alla som ska göra en behandling mot överdriven svettning. Den yngre generationen har googlat fram svaren. De är redo på ett annat sätt. För föräldrar (som själva inte har hyperhidros) kommer beskedet om svettningen som en chock. Och behandling med injektioner i huden som ännu ett slag. Barnen är redo. De vet vad de vill ha, och de vill ofta ha behandling på en gång, samma dag. Föräldrarna är tvärtom de som behöver betänketid. Det blir plötsligt mycket att ta in.

Förändra livet till det bättre

Det vi älskar i vårt arbete på Svettkliniken Stockholm är att förändra folks liv till det bättre. Vi tar bort en tyngd och ett problem som många haft länge. Att svettas mycket är oerhört genant. Inte minst från områden som är synliga. Känslor som rädsla och skam kan också utlösa svettning, något som inte direkt underlättar för personer med hyperhidros. De svettas ännu mer då.

Behovet av information

Vi rör oss framåt. En anledning till den här bloggen är att öka medvetenheten och kunskapen om hyperhidros. Det är fortfarande en relativt okänd diagnos, både för läkare och allmänheten. Mer information ökar förståelsen för sjukdomen. Behandlingen är effektiv och säker att göra, men utan tillräcklig information kanske man inte vågar ta steget vidare och prova den? Vi på Svettkliniken ger alla en kostnadsfri konsultation just för att öka insikten. För en del personen lämpar sig inte injektionsbehandling i första hand. Det är bra att veta för att kunna gå vidare och prova andra, rekommenderade lösningar.