När man svettas mer än andra kretsar livet och tankarna kring hur man på bästa sätt kan gömma svettningen. Många väljer ut sporter och aktiviteter där svettningen kamoufleras.

  • Vattensporter
  • Regn
  • Glad utan täckmantel

Svettkliniken Stockholm har bett patienter dela med sig av sina tips på kamouflering. Högt i topp kom vattensporter som simning, vattenpolo, simhopp och konstsim. Bikramyoga, bastu med öl, spa, surfing, dykning, forsränning och vattenland gavs som exempel på roliga och avslappnande aktiviteter. Alla förslag innehöll vatten i någon form. Jag antar att det bästa sättet att dölja svettning på, är med just vatten. För en stund skiljer man sig inte från mängden. Alla är blöta.

Regn maskerar svetten

Hyperhidros är en sjukdom som orsakar överdriven svettning. I Sverige lider ca 100 000 personer av onormal svettning. Svettningen ökar ännu mer av faktorer som värme och aktivitet. De flesta ogillar regniga dagar. För personer som svettas mycket från huvudet med ansiktssvett är regniga dagar de bästa. Man går till jobbet utan paraply och kommer in med blött hår. Man är blöt av svett, men också av regn. Omgivningen kan inte se skillnaden. De som inte har hyperhidros reflekterar inte varför personen är blöt, utan tar för givet att det regnar så mycket ute att hen blivit genomblöt. Andra med mycket bröst- och ryggsvett föredrar att cykla när det regnar ute. Tröjan eller jackan blir blöt av regn- och svettdroppar, men vad spelar det för roll när ingen kan se skillnaden på det dyngsura plagget?

Det finns effektiv behandling mot överdriven svettning. Svettkliniken hjälper alla som svettas mycket, så att även ni kan njuta av soliga dagar och andra aktiviteter än de som innefattar vatten. Boka en tid för en läkarkonsultation eller svettbehandling idag.